May 02 2009
Sezar Soslu Semiz Otu Salatası
Geçen haftaki izmir yorgunluğunun üzerine bu haftaki 3 günlük tatil dinlenmek adına çok iyi geldi. Ama İstanbul’da havanın yine ve yine yağmurlu olması ve tatili evde geçirek zorunda olmak beni yaramazlığa zorluyor
Kendimi bol çikolatalı ve meyveli bir tarif denemekten daha ne kadar alıkoyucam bakalım merak ediyorum.
Yine de şimdilik Salata ve soslardan devam…
Malzemeler
- 1 demet semizotu
- 8-10 adet cherry domates
- 2 adet salatalık
- 3-4 zeytin
- 1 avuş soya filizi
- Beyaz Peynir
Semizotlarını ayıklayıp, güzelce yıkayıp sularını süzdükten sonra salata kasemize alıyoruz. Domateslerimizi ortadan ikiye kesip ekliyoruz. Salatalıklarımızıda soyup doğruyoruz. Tüm bu malzemelerimizi karıştırdıktan sonra üzerine küp küp kestiğimiz peynirlerimizi, zeytin ve soya filizlerimizi ekliyoruz.
İsterseniz zeytinyağı + limon + sarımsak ile hazırlayacağınız sos ile servid edebilirseniz. İsterseniz sevdiğiniz diğer soslar ile servis edebilirsiniz.
Ben Semizotuna yoğurdu yakıştırdığım ve çok sevdiğim için, aşağıdaki sos ile servis ettim. Fakat yemekte herkes sosunu tabağında aldığı için, soslu resim çekemedim ne yazık ki…
Sezar Sosu
Orjinal Sezar sosu bu olmasada, bu benim kendi damak zevkime göre değişiklikler yaptığım hali.
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 1 tatlı kaşığı hardal
- 1 çay kaşığı Worcestershire sosu
- 1 yemek kaşığı toz parmesan ( şart değil)
- 1-2 diş dövülmüş sarımsak
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
- 1 yemek kaşığı ince kıyılmış dereotu
- Tuz ve Karabiber
Tüm malzemelerimizi iyi karıştırıp, çırparak sosumuzu hazırlıyoruz. Sosun içinden sevmediğiniz malzemeleri çıkarıp, sevdiklerinizin miktarını arttırarak siz de kendi damak zevkinize uygun tarifinizi oluşturabilirsiniz.
Malzemelerimizin iyi karışmasını sağlamak için blendır da kullanabiliriz.
Eğer bu sosu evde yapmaya üşenirseniz, Knorr‘un toz halde çıkardığı hazır salata soslarından biri olan Sezar sosunuda kullanabilirsiniz. Toz haldeki karışıma 3 yemek kaşığı yoğurt ve 2 yemek kaşığı mayonez ekleyerek, vakit darlığında pratikçe salatalarınıza sos hazırlayabilirsiniz. (Ben bu hazır sosa da 1-2 diş dövülmüş sarımsak ve kıyılmış dereotu eklediğimde tadının daha harika olduğunu düşünüyorum.) Denemenizi tavsiye ederim.
Afiyet olsun.
Bunlar da Var!





Bu sosla hazirlanan salata tam bana göre olmus. Gercekten cok nefis görünüyor, ilk firsatta deneyecegim, ellerine saglik. Sevgiler.
Canımmm salata harika bir seçenek bizler için ellerine sağlık hazır
gelmişken alıp götüreyim öpüyorum..
TEKRAR HOŞGELDİN CANIM….
İZMİRDEN SONRA İSTANBUL İÇİNİ TİTRETTİ TABİİ, HAKLISIN SERİN.
AMA SALATALAR HARİKA …BENDE DÜN VE BUGÜN SOYALI SALATALARIMI YAPTIM..
ELLERİNE SAĞLIK HARİKA OLMUŞŞŞ..
AFİYETLE SEVGİLER İLETİYORUM..
Yasemincim salata bile iştah açıcı görünüyor
çok güzel çok güzellll :))
ellerine sağlık canımm
sevgiler
Hoşgeldin canım.Umarım İzmir gezin iyi geçmiştir.
Ellerine sağlık,mutlu pazarlar…
Salatada soya filizini bende çok seviyorum çok yakışıyor.Ne yalan söyliyim ben hazır salata soslarını döküveriyorum salataya .Ama senin salatan enfes görünüyor.Yanına ızgara tavuk.Birde soda limon(Aslında kola demek isterdim ama).İşte enfes bir öğle yemeği.
Soya filizini bende çok severim salatalarda..Birde enginar saplarını dene çok nefis oluyor tatlım..Veya 1 dilim ananasla salatanı renklendir..Nefis olmuş salatan canım..
Sana kolaylıklar diliyorum..Sevgiler..