Çilek Kaplı (Unsuz) Çikolatalı Kek

IMG_5215

Yaz geliyor. Herkesi kışın alınan kiloları verme telaşı sardı sanırım. (Tabii ki benide.) Yazın habercisi olan, artık kilo vermenin aciliyetini iyiden iyiye hissettiren bu bahar günlerinde, böyle lezzetli şeylerin evde bulunması çok tehlikeli aslında ama… :)

Aynı zamanda bu mevsim, en sevdiğim yaz meyvelerinin de çıkmaya başladığı zamanlar. Buraya kadar herşey iyi güzel ama, tatlı ihtiyacımızı gidersin diye alıp geldiğim zararsız meyveler nasıl oluyorda böyle tehlikeli şeylere dönüşüyor anlamıyorum. Nasıl oluyorda kendimi o meyvelerle yapabileceğim yeni lezzetler ararken, internet başında yada kitapları karıştırırken buluyorum peki ben.

Beni hep bu bloga yazma sorumluluğu baştan çıkarıyor anladım ben. Daha yeni başvurduğum Diyet sınıfından başlamadan atılıcam sanırım bu gidişle :)

Malzemeler

  • 300 gr bitter çikolata
  • 175 gr tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 6 yemek kaşığı krema (thick double cream)
  • 225 gr esmer şeker (~ 1+1/4 su bardağı)
  • 5 adet yumurta

Çikolatayı ve terayağını bir kaseye alıp, kısık ateşte karıştırarak eritiyoruz.  Pürüzsüz bir karışım elde ettiğimizde, ateşten alıyoruz ve vanilyayı ekliyoruz.

Yumurta, krema ve şekeri 3-4 dakika çırpıyoruz. Ve çikolatayı bu karışıma ekliyoruz.

23 cm’lik kek kalıbımızı pişirme kağıdı ile kaplıyoruz ve karışımı kalıbımıza döküyoruz. Önceden 180 C’ye ısttığımız fırınımızda 45 dakika pişiriyoruz.

Soğuduktan sonra üzerini istediğimiz şekilde süsleyebiliriz yada krema veya dondurma ile servis edebiliriz.

Ben bu malzemelerin yarısını kullanarak, tart kalıbında pişirdim. Ve kekim soğuduktan sonra üzerini taze çilekler ile kaplayıp, çileklerin lezzetini arttırmak için üzerlerine çilekli jöle sürdüm.

IMG_5228

Afiyet olsun.

Tags:

 

About the author

More posts by | Visit the site of Yasemin SÜMENGEN

 

Facebook Yorumları:

29 Comments

  1. NURCAN says:

    ellerine salik canim
    dedigin gibi evde bu lezzetleri bulundurmamamiz lazim ama iste…dayanamiyoruz

    size ayfiet bal seker olsun…

    http://www.yenitadlar.blogcu.com

  2. yasemin says:

    herkese güzel yorumları için teşşekkür ediyorum. İzmir’in heyecanı ve yoğunluğuyla tek tek yanıtlayamadım yorumlarınızı. Kusuruma bakmayın bu seferlik :)
    Ama ilk kaçamakta deneyin bence bu lezzeti en azından küçücük bir dilimlee…
    Sevgiler :)

  3. birsence says:

    evet yaz geliyor doğru…kilolarda var oda doğru…ama zayıflayacağız diye böyle bir tatdan mahrummu kalalım yani:)))) değilmi tatlım…enfes gözüküyor..ellerine sağlık…sen zaten neyi kötü yaparsınki….mutlu hafta sonları..

  4. İnsanın iştahının kabarmaması mümkün mü? Harika bir kek! Ben de yapmak istiyorum.Yalnız yumurtanın kaç adet olduğunu göremedim tarifte.Onu da ekleyebilir misiniz?
    Ellerinize sağlık..

  5. hunerlieller says:

    pasta nefis görünüyor.1 haftadır diyetteyim:(.elinize saglık..size afiyet balll olsun:)sevgiler

  6. NİLÜFER says:

    çok güzel söylemişsin gerçekten aldığımız bu masum lezzetli meyveler böyle pastalar yaptığımız zaman böyle tehlikeye dönüşüyor:))ama olsun bunlar tatlı tehlikeler..

    sevgiler..

  7. yesim says:

    kesinlikle 10 üzerinden 10 mutlaka deniycem hele çilek delisi olarak kaçmaz

    ellerine sağlık
    sevgiler

  8. Aybike says:

    Harika olmus, ellerine saglik.

    Sevgiler.

  9. derya says:

    Muhteşemmmmmmmmm canımm ellerine sağlık harika ilk fırsatta deniycem öptüm…

  10. NarincE says:

    Yazılacak, tarif eklenecek, denenecek, yemeden nasıl durulacak? Yiyorum yaptıysam, yemeden nasıl duruyorlar anlamıyorum. Ben dayanamam ki. Bugün hamur açıp, makarna keseceğim, yemeden olur mu? Olmaz. Çıkış yolu yok gibi. Üfff!

  11. müjde says:

    Görüntüsü bile beni baştan çıkartmaya yetti.:))
    Ellerine sağlık,sevgiler…

  12. Esra says:

    Ben sınıf başkanı olsam hemen atmıştım seni :) Yapılır mı şimdi bu? Şöyle can sıkıcı tarifler koysanıza kardeşim :) Cık cık.! Neyse gidip fırındaki keki kontrol edeyim en iyisi :))))))

  13. görüntü harika tadı merak etmiyorum çünkü rejimdeyim:)

  14. SeMa says:

    Hanımmmm, Hanım!

    Sabah sabah bilgisayarımızı acıyoruz posta kutumuzda gördüğümüze bak! o da ne! Çilek kaplı çikolatalı kek ! unsuz munsuz! çilek ve çikolata!!!!!!!!!!!Sen bizi sınıyor musun allaşkına!

    Sabah kalkmısım, anca kahve icmişim kendime gelmek icin!…Otobusteki Katalanca beynimi yemiş….Kızlar her yerde aynı ah genclik diyerek gelmişim! sinirliyim! O da ne! bizimkisi yememiş içmemiş sabahın kör vakti gitmiş çilekli cikolatalı kekin fotografını koymus!

    Helekiiiiiiiiiiii çileklerin lezzetini arttırmak icin yaptıgın çilek jölesi kısmında zembereğim koptu!

    Ah Yase ah! Sen bir donducuya koyup yapma boyle olumcul lezzetler geldigimde de, o zaman anlarsın nasıl bir ŞİRİN oldugumu :)

  15. deniz ulu says:

    vaoooowwwww muhtsem gozukuyor .üşenmesemde yapsam !Ellerıne saglık.tarıflerıne vakıtsızlıkten yorum yazamasamda butun sıkı takıpcınım bunu bıl.sen yapmaya bıze yollamaya devam et hemi .

  16. Zeynep says:

    ne güzel unsuz nasıl olmuş yaa:)
    ellerinize sağlık hele o çilekler nefis görünüyor.

  17. damak tadı says:

    Bence nefis bir kek olmuş canım..Çileklerin görüntüsü harika..Ellerine sağlık canım..

    İzmir’e gitme kararına çok sevindim inan..Sana çok iyi geleceğinden eminim..

    Kocaman sevgiler..

  18. zehra says:

    Yasemin’cim buluşacağız değil mi?
    buluşalımmm :))

    pasta çok güzel. sınıftan atılmaktan korktuğum için iltifatta bile cimrileştim :((

    gerçekten çok güzel, çikolata ve çilek ne denir bu birlikteliğe?
    harika!

  19. Nigar says:

    yasmin yasmin :) gel hadi bekliyozz senii izmirden sevgiler

  20. AHH HAYAT HEP ÇİLEK OLMALI….

  21. NarincE says:

    Sabah gördüm, dayanamadım yine geldim. Anlaşıldı yarını beklemekten başka çare yok. Bekleriz, ne yapalım.
    Sevgiler canım.

  22. derya says:

    Yasemincim harika bir görüntü eminim çokta leziz ellerine sağlık tarifi sabırsızlıkla bekliyorum sımsıcak sevgiler…

  23. Merhaba. Çok şık görünüyor, çilek ve nane çok yakışmış. Tarifini sabırsızlıkla bekliyorum. Sevgiler.

  24. disalce says:

    canım tarifi çok merak ettim…görüntüsü harika….

    tarife bakmak için tekrar geleceğim…

    ellerine sağlık…

    öpüyorum seni..

  25. Pelin says:

    Yaseminciğim,

    Çilek ve çikolata çok sevdiğim bir ikili. Benim de aklımda unsuz çikolatalı kek yapmak vardı ne zamandır. Benim tarifimde badem unu kullanılıyor. Seninkini merak ettim.Nefis görünüyor. Eline sağlık
    Sevgiler

  26. meltem says:

    Çok lezzetli görünüyor.Eminim tadıda güzeldir.Ben bir çilek sever olarak deneyeceklerim arasına aldım bile…
    sevgiyle kalın,

Leave a Comment